dimarts, 26 de gener del 2010

Sant Fruitós Decideix es posa en “ Marxa”



El diumenge es va celebrar la 13a edició de la Marxa del Terme. La Comissió Ciutadana “Sant Fruitós Decideix” que te l’objectiu d’organitzar, el dia 25 d’abril, un referèndum a Sant Fruitós en defensa del dret dels catalans a decidir lliure i democràticament el nostre futur, va col·laborar activament amb els organitzadors de la Marxa del Terme que van aconseguir que els més de 2.100 participants de la Marxa d’enguany, hagin tornat a gaudir d’una bona caminada i d’una organització excel·lent.  



Alhora un grup de voluntaris de la Comissió Ciutadana “ Sant Fruitós Decideix “ va treballar per donar a conèixer a tots els participants el projecte del Referèndum i va aconseguir més de 30 noves adhesions personals i diverses aportacions econòmiques a la campanya.

Sant Fruitós Decideix

dilluns, 25 de gener del 2010

Inici de la Campanya del Referèndum del dia 25 d’abril.




Aquest dissabte, moments abans del prego de Festa Major, els membres de la Comissió Ciutadana “ Sant Fruitós Decideix ” van presentar a l’Alcalde de Sant Fruitós el cartell i la pancarta que dona el tret de sortida als actes de promoció del Referèndum que es celebrarà el dia 25 d’abril.

Tant l’alcalde, els Sr. Josep Rafart, com els regidors de Convergència i Unió, Esquerra Republicana, Entesa per Sant Fruitós i molts altres veïns del poble, que s’han adherit a la campanya i donen suport a la celebració del Referèndum, van poder veure el primer dels cartells que, amb les seves fotos, s’ha editat per promocionar i donar a conèixer a tots els veïns de Sant Fruitós la celebració de la consulta popular del proper mes d’abril.




Amb aquest acte es va mostrar les adhesions que, a títol personal, més de 70 veïns ens han fet arribar per donar suport a la campanya.

Moments més tard, tant el Sr. Xavier Roig en el seu prego com el mateix Alcalde de Sant Fruitós en la seva intervenció, van fer una crida a la participació de la societat civil, a promoure els canvis que la nostra societat necessita per sortir de la crisi econòmica que ens afecta i avançar cap una societat més justa i democràtica.

Sant Fruitós Decideix

Reunió dia 25

La propera reunió queda convocada el proper dilluns dia 25 a les 21h, a l'Aula de Formació (Sota la Biblioteca).

Per tant, la reunió és:





Dilluns, 25 de gener de 2010 a les 21h.
a l'Aula de Formació





Valoració de la Marxa del Terme com a presentació en públic. Preparació per la Festa de l'Arròs. Resum de la feina de cada comissió.


gràcies a tots.

divendres, 22 de gener del 2010

Inici campanya

Aquest dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, ens trobarem a la porta de l'Ajuntament per tal de presentar a l'Alcalde, abans de l'inici del Pregó, el cartell amb les 71 fotos dels adherits que ens les heu fet arribar. Aquest serà  l'inici de la campanya  pública de promoció del Referèndum. Veniu-hi tots el que pugueu.
Tots els que encara no heu enviat la vostra foto, ho podeu fer a l'adreça  santfruitosdecideix@gmail.com.  Nosaltres les anirem penjant i farem un nou cartell amb encara més fotos !!!!

El diumenge estarem presents a la sortida/arribada de la Marxa del Terme per fer promoció del referèndum i buscar més col·laboradors.

Recordeu que és molt important parlar amb familiars i coneguts de la campanya, és la millor promoció que es pot fer.

dimecres, 20 de gener del 2010

Trobada amb altres plataformes

El passat dijous 14 de gener, uns quants veïns de Sant Fruitós, membres de la comissió ciutadana “ Sant Fruitós Decideix” es van reunir amb representants de 5 municipis d’arreu de Catalunya. Aquesta trobada va servir per escoltar les experiències que aquests havien viscut durant l’organització i posterior celebració dels referèndums a les seves respectives poblacions el 13 de desembre passat. Els representants de Sant Cugat, Cardedeu, Vilassar de Dalt, Berga i Sallent van anar explicant, amb tot luxe de detalls, la feina que havien fet i aquells punts que ells consideraven més interessants a tenir en compte per a futures convocatòries de referèndums.

Escoltant-los, t’adonaves de la satisfacció que anaven reflectint les seves cares per la feina que havien fet als seus pobles i pels resultats obtinguts. Alhora, de les seves explicacions els presents en vàrem poder treure moltes coses a tenir en compte per la celebració del referèndum a Sant Fruitós el proper 25 d’abril.
Per poder celebrar el nostre referèndum ens caldrà mobilitzar a més de 100 persones, disposar d’un pressupost econòmic que rondarà els 8.000 €, organitzar diversos actes de campanya, organitzar-nos per treballar en 8 comissions diferents ( premsa, informàtica, campanya, econòmica, voluntaris, logística, junta electoral i seguretat) fer arribar informació i demanar la cooperació a totes les entitats del poble, i a tots els veïns del municipi.
En definitiva, ens espera una feina engrescadora i per la que caldrà comptar amb la col•laboració de molta gent del poble per tal que Sant Fruitós, el dia 25 d’abril, pugui celebrar amb èxit la seva consulta popular en defensa del dret dels catalans a decidir lliure i democràticament el seu futur.
Ara ens cal la col•laboració i el suport de tots els santfruitosencs, tant a nivell personal com econòmic. Ja hi ha més de 80 persones que han donat suport a aquesta iniciativa però hem de ser molts més si volem aconseguir l’objectiu que ens hem proposat. Aquest diumenge, uns quants membres de la Comissió ciutadana “ Sant Fruitós Decideix” estaran presents a la Marxa del Terme per tal de donar a conèixer la campanya i demanar el suport dels veïns de Sant Fruitós.



Imatge de la taula amb els representants de
Sant Cugat, Cardedeu, Vilassar de Dalt, Berga i Sallent


Imatge dels assistens

diumenge, 17 de gener del 2010

Reunió dia 18

La propera reunió queda convocada el proper dilluns dia 18 a les 21h, a l'Aula de Formació (Sota la Biblioteca).

Per tant, la reunió és:




Dilluns, 18 de gener de 2010 a les 21h.
a l'Aula de Formació




Tenim molta feina a fer, el diumenge ja és la Marxa del Terme i hem de muntar una parada per donar-nos a conèixer, per tant necessitem que els voluntaris us mobilitzeu per donar un cop de ma a muntar aquesta parada.
Si no podeu assistir a la reunió, almenys contesteu amb la vostre disponibilitat pel diumenge.


gràcies a tots.

dimecres, 13 de gener del 2010

Donacions

Vols ajudar econòmicament a fer possible la consulta?


Organitzar una consulta ciutadana sense que les administracions públiques hi col·laborin suposa una despesa econòmica considerable.


Gràcies al suport d’empreses, entitats i voluntaris, els costos de la campanya s’estan reduint al màxim, però tenim despeses inevitables com ara:


- Lloguer local de campanya


- Material de campanya com ara: pancartes, pòsters, etc.


- Material per fer la consulta: urnes, butlletes, sobres, etc.


- Material pels voluntaris: entrepans, aigües, acreditacions, etc.


Per aquest motiu demanem a les entitats, partits polítics, particulars, empreses que col·laborin en l’organització de la consulta i ens ajudin fent una aportació econòmica per tal que es pugui realitzar la consulta com una activitat legal i democràtica exemplar.


Segons el protocol per aquestes consultes s’ha de calcular una despesa d’uns 0,10€ per habitant del municipi (paràmetre genèric per tenir una base sobre la qual començar a fer un càlcul). A Sant Fruitós hi ha al voltant de 8.000 habitants així que tota ajuda serà benvinguda per poder fer possible aquesta consulta.


Pots ingressar la teva donació a el compte
2013 - 1601 - 13 - 0200023074 de la Caixa Catalunya

Qui som?

SANT FRUITÓS decideix és la Comissió Ciutadana Organitzadora de la Consulta sobre la Independència a Sant Fruitós de Bages.

Té com a objetius:

1) Treballar a favor del dret del poble català a decidir lliurament el seu futur, obrint un procés de diàleg.

2) Obrir un diàleg amb les entitats, associacions i ciutadans de Sant Fruitós per tal que aquests, voluntàriament, es puguin adherir i esdevenir membres de la Comissió.
3) Conscienciar, impulsar i promoure a Sant Fruitós la celebració d’una consulta popular i democràtica sobre la independència de Catalunya, amb el text següent: “ESTÀ D’ACORD QUE CATALUNYA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?”

La comissió es coordinarà nacionalment amb altres municipis i amb les coordinadores comarcals i nacionals que es constitueixin: bages decideix, decidim.cat i referendumindependencia.cat.

dimarts, 12 de gener del 2010

Sant Fruitós Decideix. Referèndum per l’autodeterminació.

Aquest dijous 14 de gener, a les 9 del vespre, la recentment creada Comissió ciutadana “ Sant Fruitós Decideix “ ha organitzat al local cultural de l’edifici de Caixa Manresa ( plaça de l’Ajuntament) una trobada amb representants dels municipis de Vilassar, Cardedeu, Sallent, Berga i Sant Cugat, que el passat mes de desembre van organitzar el referèndum a les seves localitats, per tal que expliquin la seva experiència i donin idees de com fer-ho als responsables d’organitzar el referèndum a Sant Fruitós el proper dia 25 d’abril.

La trobada és oberta a totes les persones que desitgin participar-hi i suposa la primera activitat pública de la comissió de Sant Fruitós, que també ha previst cercar la col·laboració de més santfruitosencs el dia de la Marxa del terme, que es celebrarà el diumenge dia 24 de gener.

Cartell de fotos dels adherits

En Marcel Oliveras aquest cap de setmana ens farà un cartell amb les fotos de totes les persones adherides que hageu enviat la foto. En el cartell hi haurà  un missatge que convidi a col.laborar en l'organització del referendum a tothom. Si encara no ho heu fet, afanyeu-vos-hi !!,

Aquest cartell només serà efectiu si hi ha molta gent i la nostra intenció és presentar-lo el diumenge 24 durant la Marxa del Terme. Posteriorment se'n faran còpies per penjar-les a totes les botigues del poble!!

Col.laboració económica.

Ens cal poder disposar de diners per anar pagant els materials que seran necessaris per organitzar la campanya i el mateix referndum. Tal i com es va proposar a la primera reunió, alguns adherits ja han fet un ingrés de 20€ al CC de la comissió organitzadora.

2013 - 1601 - 13 - 0200023074   de la Caixa Catalunya

Necessitem la vostra col.laboració i aquesta és una manera molt fàcil de fer-ho !!

Divulgació del referendum. 

A part de totes les accions que els responsables de les comissions de premsa, i campanya puguin organitzar, la millor manera de donar a coneixer i captar suports entre la gent del poble, és el boca boca. Cal que parleu del referendum amb els familiars, amics i veins per tal que s'hi adhereixi el màxim de gent possible i que s'apuntin a les comissions de treball.

Cal que us apunteu a les comissions de treball !!


Gràcies per la vostra col.laboració.

dimecres, 6 de gener del 2010

Reunió dia 7

La propera reunió queda convocada el proper dijous dia 7 a les 21h, a la Sala de la Caixa de Manresa (Costat Policia Local).

Per tant, la reunió és:



Dimarts, 7 de gener de 2010 a les 21h.
a la Sala Caixa de Manresa



Us hi esperem. Tenim molta feina a fer. Apunteu-vos a alguna comissió per tal de donar un cop de ma.

gràcies a tots.