divendres, 30 d’abril del 2010

Primeres reflexions del dia 25

A Sant Fruitós hem fet historia. 1.668 persones van voler exercir el dret fonamental de la democràcia, el de votar per poder dir el que desitges, i van participar en el referèndum sobre l’autodeterminació. Quan escric aquestes línies, encara  cansat després de 6 mesos d’intensa feina i d’una jornada esgotadora que ens han permès organitzar  i celebrar la consulta popular d’aquest diumenge 25 d’abril, penso que ha valgut la pena la feina feta i que cal felicitar a tots els que van anar a votar, tant pel si, com pel no o amb el vot en blanc. D’aquesta jornada se’n poden fer moltes valoracions i crec que és necessari fer-les per tal que en puguem treure alguna cosa de profit.

El diumenge 1.551 persones van dir SI a la pregunta “ està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la unió europea ? ”. Això és molt  important ja que no fa gaires mesos era impensable que es pogués fer aquesta pregunta i que tanta gent contestés que si. Només per això ja ha servit de molt fer el referèndum. Molts dels que van anar a votar, jo entre ells, no ens havíem parat a llegir amb deteniment el text de la pregunta, alguns ni tant sols se l’havien llegit. La gent tenia més o menys clar que es votava per la independència de Catalunya i d’altres que es feia per alguna cosa que interessava a tots els catalans, que calia votar que si, i que si podíem fer-ho , o aquell conegut els havia dit que calia fer-ho, s’havia de fer i tots contents. De cop i volta a sant Fruitós hi han hagut  1.551 vots independentistes i això era impensable fa mig any. Aquesta gent a votat i ningú a anat a la presó com podien creure alguns dels més grans, ni ha sigut una “xarlotada” com podien creure els més desencisats de la política.

Força gent, tot i estar farta de moltes coses i especialment de la política, ha sortit al carrer i ha votat. També hi ha qui no ho ha fet i és comprensible i lògicament acceptable. El que és absolutament inacceptable és que els polítics, aquells que cada vegada que hi ha un referèndum o unes eleccions ens demanen que votem, aquesta vegada no ho hagin fet. Un polític, i més concretament un Regidor,  ho és perquè la gent l’ha escollit en una votació en la que ell ha demanat a la gent que surti a votar. Crec que no és ètic ni acceptable que quan a un polític no li agrada la pregunta que es fa en un referèndum, tot i tenir la possibilitat de votar que NO o en  BLANC, no vagi a votar. Les causes del perquè més d’un regidor de sant Fruitós no ha anat a votar ens les hauran d’explicar ells mateixos, però si son demòcrates han de reconèixer que al no anar a votar han actuat en contra del pilar bàsic de la democràcia. Tots els polítics tenen l’obligació de votar, si, no o bé en blanc, segons el seu parer i conviccions, però pel fet de ser polítics no poden abstenir-se i menys en unes votacions organitzades pels ciutadans a qui ells representen.

Els socialistes ja van dir que ells consideraven que ara no tocava fer aquest referèndum i per això no hi donaven suport i no votarien. Aquests si més no van donar un argument, al meu parer equivocat i com deia abans contrari a la democràcia, del perquè no anirien a votar.

Però si algun dels Regidors convergents no van anar a votar, tot i que el seu partit havia donat suport a la celebració del referèndum i animava a tota la població a participar-hi. Aquests, que poden tenir com molta gent a la que representen, una opinió contraria a la pregunta que es formulava o al fet que fos oportú celebrar el referèndum, cosa totalment comprensible i acceptable, no podien abstenir-se de votar perquè son polítics hi com a tals han d’actuar. Un ciutadà pot renegar de la política i no votar, estarà perdent el seu dret a opinar però és lliure de no fer-ho, però un polític no pot fer això ja que automàticament deixa de ser polític i per tant potser val més que plegui.

Jo soc dels que penso que cal tenir molt present, abans de criticar a cap polític, que al dedicar-se a la política municipal la majoria d’ells ho fa de forma altruista, que hi perd moltes hores d’estar amb la família, el seu temps de lleure i alguns fins i tot la salut, i que la feina que fan sovint és poc agraïda i molt qüestionada tot i ser una tasca necessària, que afecta i és fa per millorar la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania.

Els polítics municipals no solen ser gent de grans i profundes conviccions polítiques, sinó gent disposada a treballar pel poble. Suposo que per això aquests que no han anat a votar no son conscients que, al no fer-ho, no defensaven el seu dret a no votar,  sinó que es desautoritzaven a ells mateixos com a polítics. 

Joan Baraldés

diumenge, 25 d’abril del 2010

Resultats Finals

Participació: 1668 de 6748  = 24,72% de participació, molt bona

Vots SI = 1551 -> 92.99%
Vots NO = 77 -> 4.62%
Vots BLANC = 39 -> 2.34%
Vot NUL = 1 -> 0.6%

exit total


moltes gràcies a tots

divendres, 23 d’abril del 2010

Vots Anticipats


Durant aquesta setmana s'han anat fent vots anticipats. I per la diada de Sant Jordi també hi som.

Bon Sant Jordi a tots.

Escola Monsenyor Gibert

Pl. Ajuntament

dijous, 22 d’abril del 2010

Bages Decideix: 16 municipis del Bages voten el 25A

Avui, 22/4/10, representants dels 16 municipis integrats en la coordinadora Bages Decideix, s’han presentat en roda de premsa al Parc de l’Agulla. Tots ells s’han mostrat convençuts que la jornada electoral d’aquest diumenge funcionarà amb tota normalitat, després dels intensos preparatius de les darreres setmanes. 
 

Bages Decideix: serem 16 municipis a votar
Avui, 22/4/10, representants dels 16 municipis integrats en la coordinadora Bages Decideix, s’han presentat en roda de premsa al Parc de l’Agulla. Tots ells s’han mostrat convençuts que la jornada electoral d’aquest diumenge funcionarà amb tota normalitat, després dels intensos preparatius de les darreres setmanes.
Les poblacions del Bages que faran consultes aquest 25-A seran: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Castellnou de Bages, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Martí de Torroella, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria.

dimecres, 21 d’abril del 2010

Dia 25 - Consulta Popular


Us recordem que aquest diumenge, dia 25 és la CONSULTADe 9 del matí a les 8 del vespre. Podreu exercir el vostre dret a vot als següent col·legis electorals:

LOCAL DEL NEXE - Espai Cultura, plaça d'Alfred Figueras
LOCAL DE L'AVV de Pineda de Bages
, carrer Verge de Juncadella





Recordem a tothom que per poder votar cal ser major de 16 anys, resident a Sant Fruitós i portar el DNI.


També us enviem el programa d'actes que durem a terme el diumenge 25 d'abril a la Plaça Alfred Figueres, en motiu de la Consulta Popular. Tot i això estant subjectes a possibles canvis o se'n poden afegir més.

9:00 - Obertura de les portes del col·legi electoral
9:00 - Botifarrada popular
11:00 - Exhibició Gimnàs Gisela
12:00 - Espectacle Grup Exen
12:15 - Actuació del Grup 'Gos Coix'
13:00 - Actuació de La Coral
16:00 -19:30 - Inflables gratuïts pels nens fins a 8 anys.
17:00 - Actuació de Michael Greenacre i filla
18:00 - Xocolatada popular
20:00 - Tancament de portes del col·legi electoral, per fer el recompte de vots.

dimarts, 20 d’abril del 2010

SANT FRUITÓS DECIDEIX PRESENTA LA COMISSIÓ DE GARANTIES

En un acte celebrat el Nexe –Centre de Cultura, la Plataforma Sant Fruitós Decideix, va presentar la Comissió de Garanties, encarregada de garantir la transparència de la consulta sobre la independència que se celebrarà el proper diumenge 25 d’abril.

Les vuit persones que formen la  Comissió són: Ignasi Sala (exalcalde de Sant Fruitós), Conxita Baraldés (exregidora), Anna Vilanova (exregidora), Teresa Riquelme (escriptora), Maria Gelabert (ceramista), Josep Mensa (president Asfe), Damià Aranda (director setmanari Montpeità) i Enric Rafart (exregidor).

Jaume Grandia


Foto: J. Grandia.- A la foto falten Ignasi Sala i Anna Vilanova, que no van poder assistir-hi.

diumenge, 18 d’abril del 2010

25A - L'hora de la veritat

Ja falta poc pel dia 25 d'abril, ja tenim la consulta aquí mateix, però els que no pugueu venir el diumenge, durant la setmana ens podeu trobar pel vot anticipat als següents llocs:

Dia 20 dimarts - Mercat, Plaça d'Alfred Figueras. De les 9h a les 12:30h
Dia 22 dijous - Institut, Av. Lluís Companys, 3. De 14h a 14:30h.
Dia 23 divendres - Sant Jordi, a la Plaça de l'ajuntament. Tot el dia.
Dia 24 dissabte - Ball d'avis, al Casal d'avis.  A partir de les 17h.

i el diumenge 25 la CONSULTA. Podreu exercir el vostre dret a vot als següent col·legis electorals:

de 9 del matí a les 8 del vespre

LOCAL DEL NEXE - Espai Cultura
Plaça d'Alfred Figueras

LOCAL DE L'AVV de Pineda de Bages
Carrer Verge de Juncadella

A la plaça Alfred Figueres i haurà actuacions durant tot el dia. Properament posarem l'agenda d'actuacions i activitats que es faran durant el diumenge 25.

gràcies a tots/es.
Us hi esperem!!!

dimecres, 14 d’abril del 2010

Propers Vots Anticipats

La Plataforma Sant Fruitós Decideix, que prepara la consulta popular per el proper 25 d’Abril,  va organitzar el passat  dissabte, 10 d’abril, al Casal Cultural, la projecció de l’interessant documental CATALUÑA-ESPANYA, i després es va veure en pantalla gegant el partit de futbol Madrid-Barça. La sala es va omplir i els assistents van gaudir del documental i del partit. També el diumenge a Pineda i a la Torre del Sanmartí es va aprofitar els actes organitzats per les respectives Associacions de Veïns per muntar una paradeta informativa i recollir el vot anticipat dels ciutadans.
La Plataforma continuarà aquests dies amb la seva labor informativa i recollint el vot anticipat, entre altres, estarà a:
Dissabte 17.- Al matí, al Barri de La Rosaleda
Dissabte 17.- A la tarda, a l’Esplai dels Avis.
Diumenge 18.- A la tarda, al Casal Cultural
Dimarts 20.- Al matí, al Mercat de la Plaça d’Alfred Figueras
Divendres.23.- Tot el dia.- Parada de Sant Jordi a la plaça de l’Ajuntament.
També dilluns 19, a les 8 del vespre, tindrà lloc al Nexe-Espai de Cultura, l’acte de la presentació oficial de la Junta Electoral.

Recordem a tothom que per poder votar cal ser major de 16 anys, resident a Sant Fruitós i portar el DNI.

DIA 23 D’ABRIL – FESTIVITAT DE SANT JORDI


pengeu SENYERES ALS BALCONS

Demanem als santfruitosencs que no les treguin fins el diumenge, 25 d’abril, al vespre. Així recordarem a tothom, que el dia 25 és jornada electoral i tots hem de votar

diumenge, 11 d’abril del 2010

Vot Anticipat a Pineda

Aquest diumenge, dia 11, aprofitant la Festa de l'Arbre, a Pineda s'ha celebrat el vot anticipat.

Presentació Junta Electoral

El passat dissabte dia 10 d'abril, al Casal Cultural, es va fer una primera presentació de la Junta Electoral, esperant poder fer una presentació 'Oficial' en la Sala de Plens de l'ajuntament, el proper dimarts dia 13.



divendres, 9 d’abril del 2010

Actes cap de Setmana



Recordeu que demà dissabte us esperem a tots al teatre del Casal Cultural per veure la pelicula Catalunya - España, a les 20h  i el partit de futbol del Madrid-Barça a les 22h en pantalla gegant !!! 

Aquest serà un dels darrers actes de la campanya.
La vostra presència és molt important !!!

dimarts, 6 d’abril del 2010

reunió dia 7 d'abril

Hola companys/es

La propera reunió de coordinadora queda convocada el proper dimecres dia 7 a les 21h, a l'Aula de Formació (Sota la Biblioteca).

Per tant, la reunió és:


Dimecres, 7 d'abril de 2010 a les 21h.
a l'Aula de Formació

En principi, la reunió és tant sols amb els caps de cada comissió, tot i així, totes les reunions són obertes a tothom que hi vulgui participar.

gràcies a tots/es.

dilluns, 5 d’abril del 2010

Voluntaris pel vot anticipat

Per tal de dur a terme el vot anticipat, fem una crida a tot el voluntariat, per tal que es posi en contacte amb la coordinadora (santfruitosdecideix@gmail.com), per apuntar-se en algun dels llocs que mostrem a continuació, i així repartir la feina entre tots, i ser capaços d'arribar a tot arreu.
En cas de no haver-hi prou voluntaris, ens veurem obligats a eliminar llocs del vot anticipat.
La democràcia i la veu del poble et necessita, treu-te la mandra i col·labora.

Dia Lloc Esdeveniment Horari
11/04 Pista del Parc (C/Verge de Juncadella) Pineda Festa de l'arbre 10.00-13.00
11/04 Parc del Castell Gimcana Cotxes Antics 9.30-13.00
13/04 Pl.Alfred Figueres Mercat 9.00-12.30
17/04 c/ Jacint Verdaguer Ball d'avis 18.00-20.00
18/04 Casal Cultural Espectacle Xarxa 17.50-19.10
20/04 Pl. Alfred Figueres Mercat 9.00-12.30
21/04 Torroella Mercat 9.00-12.30
23/04 Pl. Ajuntament Sant Jordi 9.00-20.00





Escola Pla del Puig
16.35-17.00
17.45-18.00

Escola Monsenyor Gibert 16.55-17.15

Guarderia Les Oliveres 12.45-13.10
17.45-18.10

A les escoles i guarderia, no s'ha posat cap dia, per tal que els mateixos pares o avis, es pugin organitzar ells mateixos quan els vagi més bé.

gràcies a tots

diumenge, 4 d’abril del 2010

Vot Anticipat

Aquest diumenge, dia 4 d'abril, Sant Fruitós Decideix recull el vot anticipat en les cantades de caramelles a la plaça de l'església.