dijous, 5 de novembre del 2009

CONSULTA A LA CIUTADANIA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA SANT FRUITÓS DE BAGES

El passat 13 de setembre, el poble d'Arenys de Munt va fer una consulta a la ciutadania.

La jornada electoral va esdevenir una Festa de la Democràcia que va transcórrer en la més absoluta normalitat, malgrat la presència de la "Falange Española y de las JONS" (tota una provocació)

La participació va ser del 41% i el resultat d’un 96% de vots a favor del SÍ.

Vam veure homes i dones grans que anaven a votar i ploraven d’emoció. Gent de totes les edats y també un senyor castellanoparlant que deia a la sortida del col·legi electoral: "Soy español y he votado SÍ porque aquí estan mis hijos y mis nietos y se merecen vivir mejor".

Sembla ser què corren nous temps. La individualitat que s’ha anat potenciant els darrers anys tampoc no ajuda, però ara, on hi havia una societat civil desencisada que havia perdut la il·lusió perquè hom pensava que estava sol entre la multitud, s’està produït un gir inesperat.

És temps de canviar algunes coses, si més no, poder parlar-ne.

El debat sobre l’autodeterminació ja és als carrers de molts pobles i ciutats. També a Sant Fruitós de Bages, on s’està organitzant la consulta a la ciutadania des de la societat civil, com a molts altres pobles, seguin l’exemple de la gent d’Arenys de Munt. Volem que hi siguin presents ciutadans i ciutadanes, membres d’entitats, associacions i col·lectius i també els partits polítics, però aquests darrers amb el compromís de ser en segona línia. Qualsevol interessat pot afegir-s’hi, perquè volem que sigui el més obert i transversal possible.

En el darrer Ple municipal, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar una Moció donant suport a les entitats o plataformes cíviques que promoguin la consulta al poble.

Volem fer una reunió, oberta a tothom, per tal de preparar la logística, la difusió i tots els aspectes necessaris per garantir l’èxit d’organització.

Sant Fruitós és un poble dispers, divers i ens convé molt poder fer la consulta perquè el moviment cívic i ciutadà a més, té l’efecte de crear lligams entre els que hi participen i facilita la cohesió social de la comunitat.

Els Interessats i les interessades en col·laborar, podeu contactar amb el Josep Mas:

e-mail : santfruitosdecideix@gmail.com
Mòbil: 627658266

Associació Sant Fruitós Decideix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada