divendres, 11 de desembre del 2009

Ara toca treballar.


Ahir es va constituir formalment la comissió ciutadana “Sant Fruitós decideix” que ha  començat a treballar per tal d’organitzar un referèndum a Sant Fruitós, i defensar el dret a decidir dels catalans al respecte del seu autogovern.
La societat civil s’ha avançat als partits polítics alhora de fer front a una situació en la que feia falta dir “ja n’hi ha prou d’aquest color”, volem tenir dret a votar per allò que més determina la vida social d’un país, i fer-ho exercint lliurament el dret més bàsic de la democràcia, votar. Aquest  potser era un pas políticament incorrecte que frenava als líders polítics, que son els que prenen les decisions i marquen els criteris que segueixen els seus partits. Ara però, la societat civil ha fet el primer pas, aquell que sovint costa de fer, i per tant els partits han de jugar el seu paper ja que la situació ha canviat. Els partits tenen l’objectiu de defensar els drets i els interessos dels ciutadans i per tant ara ja saben que a Catalunya i en concret a Sant Fruitós la ciutadania reclama poder fer un referèndum i està disposada a treballar per fer-ho. 
Ahir una quarantena de persones a títol personal vàrem fer el primer pas, i entre elles n’hi havia que militen en els partits polítics de Sant Fruitós i en entitats diverses. Ara és l’hora que tots comencem a cercar la implicació de més gent en aquest projecte que, en escassament dos mesos, ens ha de portar a organitzar i celebrar un referèndum. Ara és l’hora que els partits de Sant Fruitós actuïn de forma políticament correcte i posin els seus recursos i estructures a treballar per allò que la societat civil, de la qual també formen part, els hi reclama. Cal que els polítics de Sant Fruitós i els militants dels seus partits,  manifestin la seva opinió al respecte del referèndum i, com a militants o bé a títol personal, treballin per a la celebració d’aquesta consulta popular.


Comencem a col·laborar.
El tresorer de la comissió ciutadana va demanar a tots els presents a la reunió una aportació de 20 €, que s’han d’ingressar al compte corrent :
 nº. 2013 - 1601 - 13 - 0200023074 de la Caixa Catalunya. 
Aquesta aportació, que va ser acceptada pels presents i que es fa extensiva a tots els adherits a la comissió i a les persones que desitgin que aquesta sigui exitosa, ha de permetre disposar dels diners que seran necessaris per pagar les despeses que, les propostes de les diferents comissions de treball creades ens faran arribar ( pancartes, fulletons, materials diversos...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada