diumenge, 28 de març del 2010

XERRADA SOBRE EMPRESARIS PER L’ESTAT PROPI


Organitzat per la Plataforma Sant Fruitós Decideix va tenir lloc al Casal Cultural una xerrada sobre “Empresaris per l’Estat Propi”, a càrrec de membres del Cercle Català de Negocis.
Davant una setantena de persones, l’empresari santfruitosenc Damià Aranda va donar la benvinguda a conferenciants i públic assistent, cedint la paraula a Antoni Bertran, responsable de presentacions del CCN, que va explicar que aquesta associació d’empresaris va néixer amb la voluntat d’aglutinar i defensar els empresaris que entenen l’establiment d’un Estat propi com la millor i més digna de les estratègies empresarials del nostre col·lectiu.

Xavier Olivella, encarregat de les relacions institucionals del CCN, va parlar del Dèficit Fiscal i Limitacions pel desenvolupament català. En una llarga dissertació, acompanyada de gràfics comparatius, Olivella va dir que Catalunya té un dèficit fiscal de 22.000 milions d’euros, que representen 60 milions d’euros al dia. 


També la gran quantitat d’obres i serveis que podria realitzar Catalunya, si disposes d’aquests diners. Aquest dèficit fiscal pot col·lapsar les bases de l’Estat de benestar a Catalunya, és a dir, la sanitat, l’ensenyament, les infraestructures i les polítiques de suport als sectors socials més dèbils El dèficit fiscal ha començat a limitar seriosament el creixement econòmic català.

El responsable de Noves Tecnologies del CCN, Àlex Sánchez, va explicar les Avantatges d’un Estat Propi i Full de Ruta: Una Catalunya podria enfocar-se cap a:  Ser la porta logística d’Àsia amb transformació de qualitat. Ser líders en biomèdica, farmacèutica i agroalimentari. La fàbrica de petits bens de qualitat per tot el món. Podríem integrar-nos a l’Unió Europea, com altres països, que tenen unes característiques semblants a nosaltres. Darrerament a Europa, països que fa pocs anys van obtenir la independència, com Croàcia o Estònia han vist créixer espectacularment el seu PIB.  Creiem que ara és un bon moment per obtenir la independència, i no hem d’esperar més, per això demanem que es vagi a votar SI el dia 25 d’abril.

Un animat torn de paraules va cloure l’acte.
Jaume Grandia

Fotos: J. Grandia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada